Fysio Vlissingen

 

Als je last hebt van je spieren of gewrichten is het een goed idee om eens een afspraak te maken bij de fysiotherapeut. Een fysio kan jou door middel van behandelen, het meegeven van oefeningen en andere tips voor een gezonder lichaam helpen je weer lekker in je lichaam te voelen. Wil je ook naar de fysio Vlissingen en ben je benieuwd hoe een behandeling er precies uit ziet? Lees dan verder.

 

Kennismakingsgesprek

Je eerste afspraak bij de fysio zal beginnen met een kennismaking. Je kan vertellen waar je precies last van hebt en op basis hiervan kan de fysio voor jou een behandelplan opstellen. Tijdens dit gesprek zal de fysio je ook vragen hoe je dagelijkse leven er een beetje uitziet en of je behalve fysieke ook mentale klachten hebt. Zo leert de fysio jou tijdens het eerste gesprek kennen en kan hij dan bepalen wat hij voor je kan betekenen.

 

Holistische behandelmethode

De meeste fysio’s maken gebruik van een holistische behandelmethode. Ze kijken niet alleen naar je klachtgebied, maar ook naar hoe je lichaam verder functioneert en zo ook naar je mentale gesteldheid. Zo heeft geest en lichaam een sterke invloed op elkaar. Het is natuurlijk de specialiteit van de fysio om jou te helpen met je lichamelijke klachten, dus mochten er veel mentale klachten zijn dan zal de fysio je doorverwijzen naar een psycholoog.

 

Behandeling

De behandeling zal bestaan uit adviezen, oefeningen en manuele technieken. Ieder behandelplan wordt op maat gemaakt. Het is erg belangrijk om je te houden aan de adviezen die je meekrijgt van de fysio. Zo zal de fysio je oefeningen meegeven die je thuis kan gaan doen. Hoe actiever je iedere dag bezig gaat met de oefeningen hoe meer de fysio voor je kan betekenen. Het kan ook een goed idee zijn om je behandeling te combineren met yoga, omdat je tijdens yoga je hele lichaam strekt en sterker maakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *