Hoe om te gaan met een prikkelbare darm Breda

Veel mensen hebben last van een prikkelbare darm. Het probleem kan worden veroorzaakt door veel dingen, waaronder slechte voeding. Maar als het onbehandeld blijft, kan het veel negatieve effecten hebben op je welzijn. Het goede nieuws is dat het behandelen van Prikkelbare darmen Breda mogelijk is en dat er veel manieren zijn om het te doen, waaronder enkele geavanceerde behandelingsopties zoals hypnotherapie. Hier zijn er een aantal.

Probeer meer vezels

Vezels zijn een veel voorkomende voedingsstof die wordt aangetroffen in groenten. Het speelt een zeer belangrijke rol bij het verbeteren van de spijsvertering en kan helpen bij het behandelen van jouw prikkelbare darm. Door meer vezels te eten, kunnen sommige symptomen van een prikkelbare darm worden verlicht. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels zijn onder meer:

  • Volle granen zoals haver, gerst, pasta en ontbijtgranen
  • Groenten, zoals broccoli, wortelen en spinazie
  • Aardappelen gekookt met schil
  • Peulvruchten, zoals bonen, erwten en andere
  • Zaden, zoals noten 

Weet wat jouw irritatie veroorzaakt

Soms is het ook belangrijk om te weten welke voedingsmiddelen jouw irritatie veroorzaken. Zoals hierboven vermeld, worden de meeste darmproblemen veroorzaakt door wat je eet. Probeer om te beginnen voedingsmiddelen met veel vetten te vermijden. Probeer daarnaast ook in kleine porties te eten. Te veel eten leidt ook tot een opgeblazen gevoel en irritatie van de darmen. Ten slotte moet je misschien ook koolzuurhoudende dranken vermijden.

Hypnotherapie

Geloof het of niet, je kunt hypnotherapie ook gebruiken om je darmproblemen aan te pakken. Hypnotherapie is echter een relatief nieuwe benadering en verschillende mensen zullen verschillende ervaringen hebben. Maar het is het proberen waard. Je zult echter een goede therapeut moeten vinden die gespecialiseerd is in hypnotherapie voor het darmsyndroom. Als een van de bovenstaande oplossingen niet werkt, is het belangrijk om onmiddellijk een arts te raadplegen. Je krijgt een reeks tests en mogelijke medicatie die je kunnen helpen bij het oplossen van het probleem.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.