Je beter voelen door in contact te zijn met de natuur

Er wordt vaak gezegd dat de natuur een echte remedie is om alle kwalen te genezen. Inderdaad, dankzij de natuurcoach weten veel mensen zich beter te voelen door in contact te zijn met de natuur. Deze therapie geeft mensen veel voldoening en helpt ze zich beter in hun vel te voelen. Maar waar gaat dit werkelijk over?

Wat is een natuurcoach?

Een natuurcoach is een middel voor persoonlijke ondersteuning waarmee mensen dankzij de natuur hun kennis kunnen verdiepen en hun prestaties kunnen verbeteren. De natuurcoach laat mensen die door moeilijke situaties gaan een herkenningspunt in de natuur vinden.

Hoe voel je je beter terwijl je in contact bent met de natuur?

In tegenstelling tot werken op kantoor, helpt de natuur mensen om met stress om te gaan. Volgens neurobioloog en natuurcoach Annette Mader "is aangetoond dat het doorbrengen van tijd in de natuur het niveau van stresshormonen, zoals cortisol, adrenaline en noradrenaline, verlaagt". Bovendien zou zonlicht het serotonine-gehalte verhogen, het hormoon van opgewektheid, dat helpt bij het verminderen van stress en het versterken van het immuunsysteem.

Voel je vrij dankzij de cacaoceremonie

Een natuurcoach en neurobioloog zegt dat mensen zich tijdens coaching op kantoor anders blootstellen dan tijdens een sessie in de natuur. Ze zijn zelfs meer bezig met praten over hun problemen, hun complexe problemen onder ogen zien of zelfs met zichzelf in het reine komen. Het toont het succes van natuurcoaching aan "in de natuur wordt elk verschil geaccepteerd, wat het voor een persoon gemakkelijker maakt om al zijn verschillende facetten te herkennen, toe te geven en te integreren".

Om je een goed gevoel over jezelf te krijgen, worden er verschillende oplossingen aangedragen. Eén daarvan is een cacao ceremonie. De natuurcoach en zijn cocao zullen je helpen om je serener en zelfverzekerder te voelen om de toekomst tegemoet te zien. Op het eerste gezicht lijkt het misschien gek, maar deze oplossing werpt zijn vruchten af ​​en dat is het minste wat we kunnen zeggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.