Prikkelbare darm syndroom: oorzaken, symptomen en behandelingen

Soms heb je een darmprobleem zonder de oorzaak te kennen. Vandaag vertellen we je meer over de verschillende oorzaken van het prikkelbare darm syndroom, de symptomen en de behandeling. Lees verder voor meer informatie!

Oorzaken van prikkelbaar syndroom

Het prikkelbare darm syndroom Den haag is een spijsverteringsstoornis die wordt gekenmerkt door buikpijn of een branderig gevoel. Het is een ziekte die meer bij vrouwen dan mannen voorkomt, maar de exacte oorzaak van deze ziekte is helaas nog niet duidelijk geïdentificeerd. Volgens onderzoek is dit echter een syndroom dat mensen treft die mogelijks last hebben van abnormale en pijnlijke samentrekkingen van de darm, of deze mensen zijn kwetsbaarder dan normaal voor bewegingen van de dikke darm en het rectum.

Andere onderzoekers zijn van mening dat het prikkelbare darm syndroom hoger is bij vrouwen als gevolg van hormonale veranderingen. Daarnaast wordt er ook aangenomen dat een abnormaal serotoninegehalte in het spijsverteringskanaal de oorzaak van deze ziekte is.

Bovendien ontwikkelt volgens sommige gegevens bijna 25% van de gevallen van prikkelbare darmsyndroom zich na een gastro-intestinale infectie.

Symptomen van het prikkelbare darm syndroom

Er zijn verschillende symptomen die je kunnen waarschuwen voor het prikkelbare darm syndroom: terugkerende buikpijn, gastro-intestinale pijn (je merkt een verandering in de frequentie van stoelgang, constipatie, diarree of net moeilijke stoelgang, indigestie, misselijkheid, abnormale gasvorming). Andere symptomen die je kan hebben: krampen, angst, depressie, verlies van eetlust enz.

Behandelingen voor prikkelbare darmsyndroom

Behandeling voor het prikkelbare darm syndroom Den Haag kan worden gedaan door het dieet, de levensstijl en de stress onder controle te houden. Sommige mensen hebben daarentegen medicatie en advies nodig. De volgende behandelingen zijn mogelijk:
Zelfzorg: dit zijn diëten die rijk zijn aan voedingsvezels enz.
Geneesmiddelen: zoals anti-diarree, gastro-intestinale krampbestrijders
Therapieën: we hebben cognitieve gedragspsychotherapie.

Merk op dat het ook mogelijk is om zelfgemaakte behandelingen te gebruiken als onderdeel van de behandeling van prikkelbare darm syndroom. Het wordt dus aanbevolen om vezelrijk voedsel te consumeren want dit zal de zorgen van constipatie of diarree verlichten. Je moet ook nadenken over sporten, wat dit kan veel verandering teweeg brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.