Schoonheidsspecialisten

Een schoonheidsspecialist werkt meestal in een salon. Dat kan een zelfstandig ondernemer zonder personeel of met personeel zijn of een B.V., meestal met personeel. De meeste schoonheidsspecialistes werken aan huis. Ofwel in een kamer ingericht als praktijk ofwel in een omgebouwd deel van het woonhuis of garage.

De medewerkers van deze schoonheidssalons zijn over het algemeen schoonheidsspecialisten, mensen opgeleid in hetgeen wat zij doen bij de schoonheidssalons, zoals masseur. In de grote steden, zoals in een Amsterdam of Rotterdam zijn er vaak speciale schoonheidsspecialisten. Vaak werken zij bij geregistreerde bedrijven, bijvoorbeeld een  heeft vaak reclameborden en stukjes op tv of radio om reclame te maken. Deze hebben vaak een stapje extra waar zij op kunnen steunen, zeker aangezien de meeste salons illegaal mensen inhuren, waardoor zij niet openlijk reclame kunnen maken.

Schoonheidssalons

Schoonheidssalons, een speciaal soort aangelegenheid. Vaak werken er schoonheidsspecialisten, mensen die speciaal opgeleid zijn in hun vak. Ook hebben ze bij elk filiaal een specialiteit, bij de een het onderhouden van handen en voeten, bij de andere misschien massages en bij een ander nagels. Dit bestaat vaak ook uit speciale medewerkers die bijvoorbeeld manicures of pedicures uit kunnen voeren.

Pedicures

Een pedicure, of een voetverzorging, is een behandeling voor de voeten, en het bestaat over het algemeen uit het knippen van de nagels en het verwijderen van de dode rondom de voeten. In Katwijk kan men ook pedicures aanvragen, voor vele verschillende redenen Vroeger moesten mensen een diploma hebben voor het uitvoeren van een pedicure, maar dit is nu niet meer het geval.                                                                                                                                                                                  In de voetzorg zijn er vele verschillende deelgebieden, waarbij er ook medische pedicures zijn en pedicures voor de aesthetic. Ook al zijn er in het algemeen geen diploma’s nodig voor het uitvoeren van pedicures, maar als men pedicures wilt doen voor de medische redenen die het biedt, daar moet men wel een diploma voor behalen. Daarom zijn deze pedicures vaak ook duurder en minder makkelijk te verkrijgen dan normale pedicures.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.