Wanneer is cosmetica vegan?

 

Vegan cosmetica zijn producten waarbij geen dieren gebruikt of verwerkt zijn. Hier worden dus geen dieren gebruikt bij het maken of distribueren van de producten, de producten en de ingrediënten worden niet getest op dieren en bevatten dus ook geen dierlijke ingrediënten. De cosmetica is dus niet in de buurt geweest van dieren en is ontwikkeld met een grote ecologische verantwoordelijkheid. Vegan cosmetica is ook een stuk duurzamer. Het is veelal biologisch afbreekbaar waardoor het geen negatief effect heet op het milieu en het heeft een vriendelijker ontwikkelproces waardoor je bij aanschaf een steentje bijdraagt aan een mooiere wereld op je heen.

 

De voordelen van vegan cosmetica

Naast de bovenstaande voordelen zijn er nog veel meer voordelen van vegan cosmetica. Wist je bijvoorbeeld dat er over het algemeen een stuk minder ingrediënten in vegan cosmetica zitten als in gewone cosmetica? En dat dierlijke ingrediënten die terug te vinden zijn in gewone cosmetica vaak schadelijk zijn voor je huid? In vegan cosmetica zitten over het algemeen alleen maar natuurlijke ingrediënten en er zitten dus ook minder tot geen chemische ingrediënten in, en daardoor heb je weer minder kans op allergische reacties. Maar het allergrootste voordeel is natuurlijk dat je door het kopen van vegan cosmetica je steentje bijdraagt aan een gezondere planeet.

 

Bath bombs en Shampoo bars

Om je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken en jezelf echt te verwennen kun je ook vegan bath bombs en shampoo bars gebruiken in je badkamer. Deze zijn plasticvrij, hebben natuurlijke ingrediënten en zijn recyclebaar. Je kunt er soms zelfs meerdere keren van genieten. Een lekkere geur zorgt ervoor dat je heerlijk kunt ontspannen. Zelfs als je de geur niet bewust ruikt werkt dit door. Bath bombs en shampoo bars ruiken niet alleen heerlijk, ze hebben ook een reinigende en verzorgende werking. Dus voor een ware geurbeleving en als je maximaal wilt ontspannen van vegan cosmetica ben je bij KODORZ aan het goede adres.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.